Księżycowy Krajobraz W Gołaszynie |
![]() ![]() |
Księżycowy Krajobraz W Gołaszynie |
Oct 19 2009, 10:53 AM
|
|
|
Nowy ![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Dołączył: 19-October 09 Użytkownik nr: 319 |
Powinnismy sie wstydzić takich miejsc,a konkretnie chodzi o drogę we wsi Gołaszyn.Masakra.Przejechanie bez uszczerbku na podwoziu pojazdu graniczy z cudem - dziura na dziurze,błoto...Czy naprawdę nic nie można zrobić?Gdzie mieszkańcy maja sie udać? Może media pomogą.W Maniewie zrobiono nową asfaltową drogę,czy nie mozna wysypać chociazby jakiegoś gruzu,czy szlaki? Może władni coś z tym zrobią.Proszę o opinie.
|
|
|
|
| Reklama |
Oct 19 2009, 10:53 AM
|
|
Reklama |
|
|
|
|
Oct 29 2009, 09:39 AM
|
|
|
Nowy ![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Dołączył: 29-October 09 Użytkownik nr: 338 |
zgadzam sie! juz drugi raz w tym roku bede musiala naprawiac auto! chyba zglosze sie do pani soltys z faktura. przeciez placimy podatki-i to nie male- wiec cos trzeba z tym zrobic
|
|
|
|
Nov 19 2009, 09:55 PM
|
|
|
Mieszkaniec ![]() ![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Dołączył: 18-January 09 Użytkownik nr: 23 |
Przecież macie Sołtysa? taak?!
|
|
|
|
Nov 26 2009, 02:13 PM
|
|
|
Nowy ![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Dołączył: 19-October 09 Użytkownik nr: 319 |
Przecież macie Sołtysa? taak?! A jakże mamy Panią Sołtys która w mniemaniu mieszkańców nic nie robi.Śmieszne bo ostatnio wysypano dosłownie chyba jedną ciężarówkę szlaki na wjeździe w Gołaszynie.Dziury odrobinę mniejsze na odcinku kilkunastu metrów ale są nadal.Czy urzędnicy myślą ze tym zapchają nam buzie?A co z dalszym odcinkiem drogi w Gołaszynie? Jazda na pierwszym biegu dosłownie turlanie się po nierównościach przyprawia o mdłości.WSTYD!!! |
|
|
|
Dec 1 2009, 08:52 PM
|
|
|
Nowy ![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Dołączył: 20-January 09 Użytkownik nr: 33 |
Niestety prawda jest taka, że Pani Sołtys bardziej jest zainteresowana sprawami, które nie wymagają specjalnego zaangażowania osobistego (imprezy dla dzieci i emerytów) a jedynie kontaktu z organizatorami i wsadu (pieniędzy sołeckich) finansowego. Sprawa oświetlenia i drogi, to tematy drugorzędne, bo trzeba by się było nachodzić do UMiG i być może narazić się osobom pełniącym najwyższe urzędy w gminie. W taki oto sposób lata mijają a we wsi jest coraz gorzej. Wszędzie dookoła buduje się drogi, oświetlenie, kanalizację, gazociągi a u nas jak za przysłowiowego "króla ........", jest coraz gorzej.
|
|
|
|
Dec 5 2009, 05:42 PM
|
|
|
To co piszecie potwierdza że nic w naszej sprawie się nie dzieje.Ja byłam kilka razy w urzędzie z pismami zdęciami.I jak zawsze z II pietra odsyłano mnie by zbyć niewygodnego petenta na I piętro do samej Pani Burmistrz.Tam mnie odsyłano na II piętro. A później sprawy kazano załatwiać na parterze w biurze podawczym.To jakaś paranoja.Wstyd że Gołaszyn leży tak blisko Obornik a żyjemy jak na obcej planecie.W Wargowie mają chodniki,asfalt to samo Maniewo.U nas ciemno ,dziurawo.Ponieważ niektórzy sąsiedzi doradzają kupić ciągnik by wyjechać bez uszczerbku na samochodzie z Gołaszyna postanowiłam nie odpuścić tego tematu.Miała być równiarka 2 razy w roku jeszcze jej w tym roku nie widziałam.Oświetlenie miało być i nie ma.To co się dzieje jest karygodne.Gołaszyn stał się zapomniana wsią w powiecie.Może należałoby zrobić jakieś zebranie z Panią sołtys - jest kryzys,nic i nikt na stanowisku nie trwa wiecznie może skorzystamy z pomocy telewizji regionalnej TVP.Dodam ze wieś Gołaszyn wg planów zagospodarowania na rok 2009 miała do dyspozycji na tzw drogi pule pieniędzy niewykorzystanych kwota ok 200 tys zł gdzie wobec tego pieniądze i utwardzone drogi?
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6th September 2010 - 01:41 PM |