IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
Obornickie Pogotowie :(, :(
jolka
post Oct 31 2009, 07:42 PM
Post #1

Mieszkaniec
**

Grupa: Zarejestrowani
Użytkownik nr: 289

CZY WY TEZ MIELISCIE TAKI PRZYPADEK? MAZ ZLE SIE POCZUŁ MIEDZY INNY BOLE W KLATCE PIERSIOWEJ LEZY I NIEMOZE ZBYTNIO CHODZIC DZWONIE NA POGOTOWIE A TAM KOBITA MI MOWI ZE MAM GO PRZYWIESC NA IZBIE JEST LEKARZ MOWIE ZE NIEMAM JAK BO NIEMAM PRAWKA ALE ONA SWOJE ILE MA LAT I Z KAD DZWONIE I ZNOW PROSZE PRZYWIESC MOWIE ZE MAZ PRAWIE NIE CHODZI A TA SWOJE POLECIALAM PO TESCIA I CZEKAM CHODZĄC PO SCIANACH KIEDYS ZNAJOMA DZWONILA W NOCY DO MIESIECZNEJ CORKI DARLA SIE NIESAMOWICIE I ROBILA SIE SINA TO SAMO PROSZE PRZYWIESC A ONA NAWET NIEMA SAMOCHODU I NIE MIEJ TO CZLOWIEKU SASIADOW BOZE CO SIE POROBILO Z TOM POLska?
Go to the top of the page

+Quote Post
Reklama
post Oct 31 2009, 07:42 PM
Post #

Reklama

Quote Post
prot
post Oct 31 2009, 08:23 PM
Post #2

Mieszkaniec
**

Grupa: Moderatorzy
Użytkownik nr: 10

Zgadzam się z tym zdaniem i sam miałbym wiele naprawdę wiele przykładów w których olali chorego sam nawet tego doświadczyłem.Lub też postawiali błędne diagnozy czy też z braku lekarza wozili z kąta w kąt. .Ja nazywam ich DOBIJALNIĄ bo w każdym przypadku jak i moim bez interwencji rodziny lub swojej interwencji nikt nie udzielił pomocy dobrowolnie a wręcz zbywał. Traktują każdego jak by z przymusu musieli go przyjąć jak na moje warto było by tą Izbę zamknąć na dobre bo zamiast pomagać bardziej szkodzi.

+Quote Post
jolka
post Oct 31 2009, 09:33 PM
Post #3

Mieszkaniec
**

Swieta racja okazal sie ze to nadcisnienie i z temu mial silny bardzo bol glowy dretwienie rak i tak go miesnie rak bolaly jagby ktos mu gwozdzie wbijal i tak samo w brzuch i potem jak minelo to go w klatce tak zaczelo bolec ze myslelismy ze to serce i temu dzwonilam na pogotowie 999 dostal tab.pod jezyk na obnizenie cisnienia i zaszczyk juz jest dobrze bogu dzieki ale juz dawno sie tak nie balam (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif)

+Quote Post
ciara
post Nov 3 2009, 04:38 PM
Post #4

Nowy
*

Użytkownik nr: 291

tak tak...co do izby to wiem jak jest. Moj chlopak kiedys mial wystawiona kostke przy prawej dloni.......zrobili mu przeswietlenie bo reka mu spuchla.Na zdjeciu nic nie pokazalo,zadnego przesuniecia nic. Reka przez 2tyg go caly czas bolala i nadal dosyc mocno byla opuchnieta ta dlon.Pojechalismy na pogotowie i na to GINEKOLOG spojrzal na reke,na zdjecie i powiedzial tak: A noga pana nie boli? Głowa tez nie? Prosze jechac do domu,tu nic nie ma.

I oto jest przyklad czy warto jechac na izbe skoro i tak nie pomoga?

+Quote Post
jolka
post Nov 3 2009, 04:50 PM
Post #5

Mieszkaniec
**

Mojemu mezowi na izbie akurat pomogli i to bardzo wczoraj znowu bylo trzeba go zawiesc w nocy dostal kroplowke i wrucil dzis wizyta u lekarza i jest ok. Ale twoj przypadek jest straszny biedny chlopak sie nacierpial (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Monika12
post Nov 11 2009, 01:59 AM
Post #6

Nowy
*

Użytkownik nr: 358

A ja mam bardzo dobre doświadcznie z wizyty na izbie przyjęc, byłam tam z moją 8 letnią córką. Bolał ją brzuch, podałam to co w tym wypadku jej pomaga, ale ból sie nasilał, wiec pojechałam na izbę. Dyżur miał jak wynika z karty doktor Plesiński. Przyjął moją córkę bardzo miło, żartował, dzięki czemu rozładował towarzyszący jej stres. Zlecono badania i podano środki przeciwbólowe. Wydaje mi sie że nie jest tam tak źle, chyba wszystko wynika z naszego nastawienie i powagi sytuacji.

+Quote Post
Azalia
post Mar 4 2010, 10:28 PM
Post #7

Nowy
*

Użytkownik nr: 11

Nowe samochody dla szpitala!A ja się pytam po co komu ta karetka ,skoro i tak firma "O" z Jaracza świadczy usługi na rzecz pogotowia ratunkowego i nagłych wyjazdów.Mało tego od pierwszego marca , jeśli któryś z pacjentów źle sie poczuje i będzie chciał sam pojechać na pogotowie by mu udzielono pomocy , to jej NIE OTRZYMA ponieważ "mądrzy" zarządzili ,że najbliższym punktem pomocy jest pogotowie ratunkowe ,które mieści się w Rogoźnie.Ludzie z Obornik i pobliskich miejscowości typu Ocieszyn, Objezierze, Uścikowo ,Wargowo Słonawy itd itp będą musieli pojechać do Rogoźna bo na nic w Obornikach liczyć nie bedą mogli.Jakby tego było mało do obornickiego pogotowia należą mieszkańcy takich wsi jak:Rożnowo(nie mam tutaj 100% pewności co do Rożnowa)Józefinowo,Jaracz, Wełna.Wsie ,które napewno maja bliżej do Rogoźna aniżeli do Obornik , a oborniczanie do Rogoźna.Przecież to paranoja.Ludzie TANIEJ wyjdzie nam wezwać karetkę pogotowia , aniżeli pojechać tam samemu.CHORA Obornicka Służba Zdrowia .Ja na szczęście trafiłam (w Obornikach)na wspaniałego lekarza , który mimo głupiego przepisu , przyjął mnie i był bardzo miły.A i jeszcze jedno chore zarządzenie dyrekcji szpitala.Jeśli w nocy jedziesz na tzw."ostry dyżur "do Obornickiego pogotowia szanowny pacjencie nie zapomnij zabrac ze sobą 3 zł bo "ktoś bardzo mądry"zarządził opłatę dla pacjentów nawet w nocy i na ostry dyżur.Jak nie chcesz zapłacić, od bramy pieszo.Ja rozumiem opłaty za to że stoimy na terenie szpitala w godzinach dopołudniowych i popołudniowych ale żeby uiszczać taką opłatę w środku nocy i na ostrym dyżurze, toż to kolejna paranoja.
"Suma sumarum taniej wzywać karetkę "

+Quote Post
jolka
post Mar 5 2010, 01:14 PM
Post #8

Mieszkaniec
**

O KURKA WODNA TO MNIE ZATKAŁO PARANOJA TO JAGBY COS STALO NP MOJEMU DZIECKU W NOCY MUSZE ZAPIEPSZAC DO ROGOZNA?! PORABALO KOGOS I TYLE A NA PRZYJAZD POGOTOWIA TEZ LICZYC NIEMOZNA SAMA SIE OTYM PRZEKONALAM .

+Quote Post
rey
post Mar 5 2010, 01:20 PM
Post #9

Nowy
*

Użytkownik nr: 500

Firma która od 1 marca bedzie zajmowała sie transportem chorych nie cieszyła sie zbyt dużą sympatią wsród mieszkańców powiatu Szamotuły a totalna paranoją jest to ze w karetce nie ma lekarza;( tylko ratownicy medyczni i sanitariusze

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 10th September 2010 - 09:45 PM