IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Stan Dróg Po Opadach Sniegu
war10ck
post Jan 10 2010, 03:31 PM
Post #1

Nowy
*

Grupa: Zarejestrowani
Użytkownik nr: 458

dziekuje pani burmistrz za piaskarki z ktorymi jest jak z ufo wszyscy wiedza ze sa ale jeszcze nikt ich nie widzial. po za tym jadyna piaskarka ktora jezdzi po osiedlu lesnym musi byc debil. ciekawe jak on by sie czul wychodzac rano do samochodu zasypanego po zderzak sniegiem. wyjazd z parkingu jest nie mozliwy pewnie nawet terenowki nie poradzilyby sobie z przejchaniem pol metrowej gorki sniegu za samochodem. jednak dzisiaj zobaczylem swiatelko w tunelu. pan na kosiarce z doczepiona ploza odsnierzal nam chodniki na osiedlu. kpina. zadaje sobie pytanie jak by sie poczula pani burmistrz gdyby przez nie odsniezone drogi karetka nie dojechala by dajmy na to do jej ojca ktory jej nagle potrzebuje (ale pewnie droga do domu pani burmistrz jest doskonale odsnierzona). nic tylko pogratulowac. apeluje do mieszkancow obornik aby przestali placic jakie kolwiek podatki na remonty drog i ich odsnierzanie gdyz caly czas sa w oplakanym stanie a jezeli chodzi o snieg to wystarczy wyjrzec przez okono

Ten post został edytowany przez prot: Jan 10 2010, 10:08 PM
Powód Edycji: duża czcionka utrudniająca czytanie
Go to the top of the page

+Quote Post
Reklama
post Jan 10 2010, 03:31 PM
Post #

Reklama

Quote Post
kempo
post Jan 11 2010, 02:30 PM
Post #2

Nowy
*

Użytkownik nr: 108

co się irytujesz ? wszyscy tak mają

co ma zrobić z tym śniegiem ? przefrunąć i wywalić do Warty ? ciesz się że jest odśnieżone, rusz tyłek, weź szypę i odwal zanim wyjedziesz z parkingu

+Quote Post
Momek
post Jan 11 2010, 03:22 PM
Post #3

Nowy
*

Użytkownik nr: 257

z tego co ja widzialem drogi w Poznaniu sa czarne tylko w zasranych obornikach jest bialo

+Quote Post
Bruce
post Jan 11 2010, 06:23 PM
Post #4

Mieszkaniec
**

Użytkownik nr: 3

war10ck! Ty zdrowy jesteś? Zapierd...j wcześnie rano i odkopuj sobie auto! Ja dwa dni odkopywałem, mimo że nie jeździłem. Zapewne wszyscy, tak jak sobie tego zażyczyłeś, przestaną płacić "jakie kolwiek" podatki na remonty dróg i .......

PS. Pani Burmistrz drogę krajową nr 11 też ma odśnieżyć?

+Quote Post
jolka
post Jan 11 2010, 08:23 PM
Post #5

Mieszkaniec
**

Użytkownik nr: 289

11 jest zadbana i w czarna od czasu jak przestał padać śnieg i niemożna nic zarzucić bo piaskarki na 11 lataja jak opętane wiec spoko:) (IMG:style_emoticons/default/angry.gif)

+Quote Post
war10ck
post Jan 12 2010, 11:26 AM
Post #6

Nowy
*

szkoda tylko ze piaskarki lataja tylko po 11 bo przydalyby sie tez gdzie indziej. a jezeli chodzi o poprzednie komentarze to jezeli chodzi o odkopywanie mojego samochodu to nie przeszkadza mi to ze musze go odkopywac tylko ze ci wszyscy ludzie za cos maja placone a za co????? za to zeby utrzymac porzadadek w miescie i na osiedlu wiec niech poczuja sie chodzby do minimum odpowiedzialnosci i zrobia co do nich nalezy.

+Quote Post
seba3o
post Jan 12 2010, 10:06 PM
Post #7

Nowy
*

Użytkownik nr: 461

Widzę że Bruce, obrońca naszej Pani Burmistrz jest! A może Ty w Urzędzie pracujesz? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Generalnie nie wnikam kto ma mi odśnieżyć parking i drogę - płacę podatki i to cholernie wysokie i WYMAGAM aby było czysto!!! Przez trzy dni opadów zero pługo-piaskarek ani posypywania solą! To jest skandal! Do dziś na wyjeździe z Poznańskiej na 11-tkę są koleiny z lodu! Nikt z tym nic nie robi! Na osiedlu nie da się zaparkować bo się auta wieszają! Nie uważasz Bruce że to zadanie Pani Burmistrz reagować?!? Drogowcy cały rok "dokręcają śrubki", a jak są potrzebni trzy dni !!!!!! w roku to są zaskoczeni! Żałosne! Z moich podatków żyją i urzędasy odpowiedzialne za Nasze miasto i drogowcy więc do roboty!!!
War10ck - w pełni się z Tobą zgadzam kolego i popieram pomysł dotyczący podatków, niestety stary nie bez powodu są one zawarte w paliwie. Dzięki temu darmozjady co je łykają zabezpieczyły się od takich właśnie okoliczności, że ktoś może nie chcieć ich płacić. Nie chcesz płacić - nie Kupuj paliwa. Ale za to pieszo w śniegu! Sprytne, co? Słyszysz ten cichutki chichot...? :/

+Quote Post
waldqs
post Jan 12 2010, 10:31 PM
Post #8

Nowy
*

Użytkownik nr: 255

war10ck-w pełni popieram!!!!

+Quote Post
kempo
post Jan 13 2010, 10:00 AM
Post #9

Nowy
*

Użytkownik nr: 108

ale Cie to boli kolego, rusz dupsko i odśnieżaj jak chcesz mieć piękny wjazd, albo odwal sobie zaspę bezpośrednio przed wjechaniem na parking to nie będziesz jechał przez zaspę, staniesz na 5 różnych miejscach w ciągu tygodnia i połowa parkingu odśnieżona...

@war10ck częściowo ma rację, natomiast jest też tak, że droga krajowa musi być czarna, wówczas wezmą się za drogę na Szamotuły, Obrzycko, Czarnków, Murowaną, zrobią to to zajmą na wioski (Objezierze, Kowanowo) i później zaczną bić lód na poznańskiej i na waszym osiedlu... na waszym miejscu cieszyłbym się z tego że jest biało i lodowe koleiny a nie śnieg pod pas

+Quote Post
jolka
post Jan 13 2010, 10:20 AM
Post #10

Mieszkaniec
**

A czy na osiedlu lesnym to nie czasem spółdzielnia mieszkaniowa powinna sie ty zajać? To oni powinni posprzatam wam ten snieg z parkingu !!!!!!!! (IMG:style_emoticons/default/angry.gif)

+Quote Post
war10ck
post Jan 13 2010, 11:16 AM
Post #11

Nowy
*

no tak na osiedlu powinna zajac sie tym spoldzielnia. mimo tego caly czas sie ociagaja. wszyscy maja do mnie problem ze nie chce mi sie odsniezac swojego samochodu a wcale nie o to chodzi. rozchodzi sie o to gdzie sa te wszystkie pieniadze ktore pobieraja z podatkow czynszy itd skoro nic nie jest zrobione jak chca pieniadze to niech cos za to zrobia. co do mojego samochodu juz sie wypowiadalem a nie lubie sie powtarzac. cos za cos biora duze siano to niech tak zorganizuja prace zeby byli wszyscy szczesliwi i zadowoleni

+Quote Post
Broubar
post Jan 14 2010, 10:40 AM
Post #12

Nowy
*

Użytkownik nr: 43

gdyby ktoś pomyślał w tej naszej spóldzielni to przed poludniem wieksza częśc parkngu jest pusta, mogli by choć troche rozgarnac te zaspy, bo jak narazie zaparkowac i jezdzic na osiedlu to koszmar
tyle tylko że ten śnieg trzeba wywozic a nei przegarniac z miejsca w miejsce bo to do niczego nie bedzie prowadzic

jak nie mają ludzi do pracy neich zatrudnia kilku bezrobotnych na umowe-zlecenie

EDIT

coś wczoraj zaczeło sie dziac i parkingi na armii krajowej były odsniezane (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

+Quote Post
jolka
post Jan 16 2010, 07:49 PM
Post #13

Mieszkaniec
**

Byłam dziś na osiedlu i potwierdzam nie zaciekawie tam wyglada niemołam zaparkować samochodu tyle śniegu leży na parkingach i podkreślam ze nie tylko ja bo baba .... (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) gościu kołomnie też miał problem współczuje wszystkim tam mieszkającym (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A tu zapowiadajA następne opady (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif)

+Quote Post
madzia
post Jan 30 2010, 10:53 PM
Post #14

Nowy
*

Użytkownik nr: 483

Ścieżka pieszo rowerowa do Dąbrówki Leśnej była oddana do użytku mieszkańców około rok temu (latem) .A dziś jest zasypana śniegiem i odkąd spadł śnieg nie można nawet tam stanąć a już nie wspomnę o chodzeniu ponieważ jest na niej mniej więcej 50 cm śniegu.Chodnik NA UL.CZARNKOWSKIEJ jest od śnieżny tylko do działek a DALEJ MIESZKAŃCY RYZYKUJĄ SWOIM ŻYCIEM I ZDROWIEM PONIEWAŻ MUSZĄ IŚĆ BRZEGIEM CIEMNEJ NIE OŚWIETLONEJ DROGI. A na tej drodze w okresie letnim zginęło już 3 osoby,i odpowiedzialnego za brak chodnika nie było!!! Może teraz jak znów się coś wydarzy to ktoś odpowie za głupotę. Zadaje sobie pytanie Po co jest ta ścieżka ?????????

+Quote Post
nowa6
post Jan 31 2010, 02:57 PM
Post #15

Nowy
*

Użytkownik nr: 484

Dobrze że nasza pani burmistrz w Rożnowie ma odśnieżone. Tam dzień w dzień przejeżdża pług i jej odgarnia śnieg żeby sobie nóżek nie połamała.
O ludziach na Osiedlu wszyscy zapomnieli p. Pilarska za małe czynsze bierze a przecież w ciągu jednego miesiąca już podniosła dwa razy czynsz. Moja propozycja.... proszę zrobić kolejną podwyżkę nie 500zł za mieszkanie 46 m a 900 zł będzie wtedy na paliwo do pługów. Pewnie gdyby nadal mieszkała na Osiedlu mieszkańcy by mieli odśnieżone ... a że teraz mieszka w Słonawach to nawet droga leśna w lesie jest odśnieżona.
O chodnikach nie wspomnę... jak zwykle ci co mają za to płacone za odśnieżanie i utrzymanie porządku na Osiedlu zapomnieli jak to się robi. Może jakieś szkolenie by się przydało.
Kolejnym kretynizmem na osiedlu było zepchnięcie śniegu i zrobienie hałdy na narożnika ulic. Na skrzyżowaniu dochodzi do stłuczek bo nie widać aut które jadą.
Czas się już odłączyć od tej cholernej spółdzielni która zdziera z nas pieniądze. Ciekawe dlaczego wspólnoty mieszkaniowe o wiele lepiej sobie radzą.
Kolejny debil (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) który odśnieżał drogi w Łukowie zatarasował hałdą śniegu dojazd do 2 posesji które są położone w polu.
Ludzie .... kiedyś były zimy takie jak ta teraz i wszyscy sobie radzili....... A teraz... 21 wiek i większe zacofanie.

+Quote Post
Debesciak
post Jan 31 2010, 05:35 PM
Post #16

Mieszkaniec
**

Użytkownik nr: 47

Ludzie przestancie pieprzyć gupoty i nażekać,jest zima i jest super dajcie sobie luza i sie bawcie jest karnawał!Czy na wiosne i latem osuszyć wam ulice i parkingi z opadow deszczu.

+Quote Post
dziadek
post Jan 31 2010, 06:38 PM
Post #17

Nowy
*

Użytkownik nr: 271

Debeściak masz racje , dzisiaj problemem jest nadmiar śniegu w przyszłym roku problemem będzie jego brak . Typowa mentalność Polaków krytykować wszystko i narzekać na wszystkich . Mieszkam na wsi i podczas opadów śniegu spędzałem półtorej godziny dziennie na odgarnianiu wyjazdu abym mógł dojechać do pracy i nie stanowiło to dla mnie problemu . Przecież jest zima . Widzę że większość z was mieszka w blokach na dużych osiedlach i myślę że od tego lenistwa i pierdzenia w fotele mózgi wam się polasowały . Wszyscy płacą podatki i żeby komuś się nie wydawało że w czynszu jest wliczone jeszcze wytarcie tyłka .

+Quote Post
jolka
post Jan 31 2010, 07:41 PM
Post #18

Mieszkaniec
**

Hm a ja mieszkam na wiosce i jestem zadowolona bo mamy super sołtysa i i odsniezone chodniki i drogi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) lepiej niz wy w miescie hihi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ech ja pamietam jak to kiedys było fajnie wszystko posprzatane na osiedlu ale i tez pracownicy byli bardziej odpowiedzialni i mieli za to placone a teraz no coz jaka placa taka praca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
seba3o
post Feb 1 2010, 11:31 PM
Post #19

Nowy
*

Użytkownik nr: 461

Akurat Droga Leśna w lesie czy nie, należy do miasta więc Pilarska nie ma nic do odśnieżania. To zadanie burmistrza. A że ani drogi miejskie ani osiedlowe nie są odśnieżone... To przykra prawda.
Co do tego karnawału - chciałbym zauważyć że aby się gdzieś bawić najpierw trzeba tam się dostać. Słyszałem dziś w sklepie rozmowę, w której dziewczyna mówiła o imprezie, która zaczęła się o 19ej a ona dotarła tam po 23ej. Ciekawe czy było jej do zabawy... Chyba nie...
Nie wiem jak jest w Rożnowie na osiedlu, gdzie mieszka pani burmistrz, ale w pozostałej części drogi są odśnieżone tylko dlatego, że okoliczni rolnicy mieli tyle dobrej woli by poświęcić swój sprzęt i paliwo. I to nie tylko wkoło własnych gospodarstw. Trochę dobrej woli...
A poza tym, drodzy forumowicze - nas paraliżuje porządna ulewa, a co tu mówić o takiej zimie...

+Quote Post
Expedition
post Feb 2 2010, 09:28 AM
Post #20

Nowy
*

Użytkownik nr: 462

Widze ze zdolnosc czytania ze zrozumieniem zanika w naszym spoleczenstwie a i mentalnosc jest typowo komunistyczna. Jak juz wyzej nadmienilem nie chodzi o to ze nam sie nie chce odgarniac sniegu tylko chodzi ludzie o to ze my wszyscy placimi w podatkach a placimy ich nie malo dlatego zadaje pytanie gdzie sa te pieniadze????

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6th September 2010 - 12:16 PM